Hoe het werkt

Infrastructuur 

Jifeline heeft een uniek netwerk opgebouwd om voertuigen te verbinden met specialisten zoals automotive helpdesks, wegenwachtdiensten, diagnose-experts, reparatieafdelingen, etc. Jifeline is opgericht in 2012 en het team dat aan onze infrastructuur werkt is sindsdien elk jaar groter geworden. De vaardigheden van deze mensen zijn zeer divers, we hebben onze eigen hardware- en software-ingenieurs, automotive diagnosespecialisten en een speciaal team voor crypto analytics, die ervoor zorgen dat de internetverbinding 100% beveiligd en stabiel is. Met dit team van professionals bouwen we een infrastructuur die gemakkelijk kan worden uitgelegd als een “verbinding op afstand” met het voertuig.




De klant (werkplaats)


Jifeline’s J-ReX Remote Diagnostics VCI

De Jifeline J-ReX kan op internet worden aangesloten via een Wi-Fi-netwerk of een LAN-kabel. De J-ReX hardware kan overweg met DoIP en is CAN FD voorbereid. De J-ReX is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan (onder voorwaarden) worden voorzien van uw eigen huisstijl/branding met uw logo. De J-ReX wordt in eigen huis ontworpen en in Nederland geproduceerd voor kwaliteitscontrole en korte leveringslijnen.


Klantenportaal (web-interface)

Het klantenportaal is gebruiksvriendelijk en webgebaseerd en werkt dus op alle devices met een internetverbinding (mobiele telefoon, laptop of tablet). Na het aansluiten van de J-ReX interface op de auto wordt de gebruiker in de werkplaats via een eenvoudig stap-voor-stap menu naar de gewenste service geleid. De prijs van de geselecteerde service wordt getoond en de gebruiker kan eenvoudig bevestigen, waarna uw operator kan beginnen met het uitvoeren van de gevraagde service.


Basisinstellingen zoals het VIN-nummer van het voertuig en de accuspanning worden automatisch uitgelezen uit de auto en doorgegeven aan de operator. Via de chatfunctie in de webinterface kan de monteur in de werkplaats eenvoudig chatten met uw operator, wat een soepele voortgang bevordert. Via een (optionele) extra functie is het zelfs mogelijk om via de chat afbeeldingen en andere bestanden te versturen via de chat, waardoor de communicatie nog beter verloopt. Er is zelfs een automatische vertaalfunctie beschikbaar!


De webinterface kan worden voorzien van uw eigen branding (kleuren en logo). Het is zelfs mogelijk om meerdere brandings te maken voor uw eigen resellers of andere klantgroepen.


Voor het klantenportaal is een uitgebreide set API’s beschikbaar, evenals een Software Development Kit, de Catalyst. Dit maakt het mogelijk om het portaal te integreren in uw bestaande klantenportaal en het te integreren in uw bestaande klantenworkflow (bijvoorbeeld via een Single Sign on).





De remote service provider (uw operator)


Local server

De lokale serverbehuizing in het startpakket bevat één lokale module. Dit maakt het mogelijk om één diagnosetool aan te sluiten en met één operator op één auto tegelijk te werken. U kunt dit uitbreiden tot maximaal 4 lokale modules in één lokale serverbehuizing, om met meerdere diagnosetools, operators en/of auto’s tegelijk te werken. Als u nog meer wilt, kunt u meer lokale serverbehuizingen aansluiten, elk met maximaal 4 lokale modules, of u kunt zelfs een serverrack met 10 lokale modules opzetten.


Operator Dashboard

U kunt binnenkomende tickets beheren in uw eigen dashboard. Elk verzoek van uw klant voor een diagnostische dienst leidt tot een nieuw ticket. Het dashboard laat u weten wanneer er een nieuw ticket beschikbaar is.


Ticket workspace

Binnen het ticket kunt u communiceren met de klant, specifieke profielen wijzigen, uitbesteden aan andere partners en nog veel meer. Vanuit de ticketgeschiedenis kunt u alle ticketinformatie exporteren naar uw eigen bestelprogramma.


Klanten beheren

In het dashboard is speciaal klantenbeheer geïntegreerd. U kunt onder andere de Jifeline J-ReX interfaces registreren en koppelen aan een bepaalde klant.


Productcatalogus

Maak uw eigen productcatalogus aan. Er is een uitgebreide productcatalogus beschikbaar waarin producten kunnen worden geprijsd op basis van het gerelateerde voertuig.




Partner netwerk

De vereiste kennis voor de diversiteit in auto’s, merken en diensten is enorm. Het is onmogelijk om alle kennis en alle tools voor alle typen voertuigen binnen één bedrijf te hebben. De Jifeline-infrastructuur maakt het mogelijk om diensten (als de kennis of tijd op dat moment niet beschikbaar is) door andere Jifeline-aanbieders te laten uitvoeren zonder dat uw klant daar iets van merkt. Uw klant hoeft niet op zoek naar andere experts en krijgt de benodigde ondersteuning via uw eigen netwerk.


U kunt zelf bepalen aan welke partners u tickets wilt uitbesteden. Binnen uw eigen dashboard kunt u bedrijven toewijzen als outsourcingpartner, afhankelijk van bijvoorbeeld taal, specialisme of openingstijden. De eigen specialisten van Jifeline Remote Diagnostics zijn standaard beschikbaar. Met meer dan 500 tickets per dag kennen zij alle ins en outs van diagnose op afstand. Daarnaast ontwikkelt Jifeline Networks geautomatiseerde scripts voor diverse standaardtaken zoals trekhaakcodering. Deze worden beschikbaar gesteld via de partner ‘Automated Functions’ om uw klanten zeer snel en volledig automatisch te helpen. Via ons netwerk verbindt u de auto met de juiste specialist.




Volledige integratiemogelijkheden


Alle essentiële functionaliteiten van het Jifeline-partnerportaal kunnen via de partner-API (Application Programming Interface) in uw eigen systeem worden geïntegreerd. Met deze systeem-naar-systeem API kunt u bijvoorbeeld tickets direct vanuit uw systeem factureren of uw eigen klanten beheren (een nieuwe klant aanmaken, een connector koppelen, etc.).


Met de klanten-API kan een klantgebruiker van een provider alle benodigde handelingen uitvoeren vanuit het oogpunt van de monteur aan de voertuigkant. Bijvoorbeeld een ticket aanmaken met een product en een chat starten tussen klant en operator.


“De katalysator maakt een eenvoudige integratie met de Jifeline Customer API mogelijk: Maak uw eigen versie van het klantenportaal die het beste past bij uw eigen set klanten. U kunt denken aan styling, maar ook aan het beperken van de set producten tot een set producten die de werkplaats kan onderhouden.




Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.